Ukvarjanje s športom in športnimi dejavnostmi je pomemben dejavnik pri doseganju dobrega počutja in zdravega življenja.

Spoštovani športniki ter vsi, ki se s športom ukvarjate rekreativno!

Šport in športne dejavnosti lahko prinesejo tudi neželjene posledice, ki ohromijo ali poškodujejo mišice, kite, vezi in sklepe, kar vodi v boleče poškodbe in omejevanja aktivnosti.

Temelj zgodnjega zdravljenja večine športnih poškodb je metoda RICE;

Rest - počitek

Takoj ob nastanku poškodbe je potrebno prenehati z vadbo. V nasprotnem primeru se lahko stanje še poslabša, kar lahko podaljša čas zdravljenja iz prvotnih npr. 7 dni na 2 meseca ali še več. Z vadbo lahko nadaljujemo, vendar samo, če ne občutimo absolutno nikakršne bolečine.

Ice - led

Prizadeto področje začnemo takoj po nastanku poškodbe hladiti. To lahko storimo z mrzlimi oblogami (npr. kriopak, mrzli obkladki), masažo z ledom, ali če je to možno, s potapljanjem poškodovanega dela v ledeno kopel (led, voda).

Compression - obveza

Povijanje poškodovanega dela z elastičnim povojem preprečuje dodatno akumulacijo tekočin oz. zatekanje tkiva. Poškodovani del moramo poviti čvrsto, vendar ne pretesno, ker lahko pride do zastajanja krvi. Najbolje je, če povijemo takoj po nastanku poškodbe. Hladimo lahko tudi čez povoj.

Elevation - dvig

Dvig poškodovanega dela nad nivo prsnega koša pomaga pri vračanju krvi in limfe proti srcu. Posledica je zmanjševanje otekline in neprijetnih občutkov oz. bolečine.

Če imate hude bolečine in oteklino, nestabilen sklep, ali če bolečine ne popustijo po 24 urah, morate nujno poiskati zdravniško pomoč!

Terapija z bioresonanco

Če ste vse to naredili in želite vaše zdravljenje in okrevanje izboljšati ter pospešiti, čimprej začnite z BIORESONAČNO TERAPIJO.

Uspešnost pri zdravljenju športnih poškodb potrjujejo klinično opravljene raziskave, saj pospešuje regeneracijo tkiv (mišic, kit, sklepne ovojnice, hrustanca...) in pripomore k hitrejši odpravi otekline. Na ta način se z bioresonančno terapijo čas okrevanja skoraj prepolovi.


Dušica Košir s.p.

  • dipl. med. sestra
  • bioresonančni terapevt

Facebook

obščite moj facebook profil

povezava

Kontakt

Potrebujete nasvet, imate vprašanje ali pa se želite naročiti na pregled? Ne odlašajte, stopite v stik z mano:

Naslov ordinacije

Prostor za terapijo in posvet se nahaja blizu izvoza iz obvoznice na Viču. Blizu je tudi končna postaja avtobsa št. 6 - Dolgi most.

  • Cesta v Zgornji log 32
  • 1000 Ljubljana

  • zemljevid