V zadnjem desetletju so se infekcije črevesja z glivico candido povečale kar za trikrat. Najpogostejši razlogi so slab imunski sistem in prekomerno uživanje sladkih živil.

Candida Albicans

Infekcije s candido povzročajo številne druge bolezni kot npr. srbeči kožni izpuščaj t.i. atopijski dermatitis, lahko pride do pojava luskavice, velikokrat pa je vzrok težavam pri ponavljajočih se vnetij zgornjih dihal, sinusitisu, vnetju grla.

Nekateri bolniki imajo težave z prebavnimi organi in trpijo zaradi močnega napenjanja, diareje ali zaprtja. V organizmu llahko poruši zdravo ravnovesje tudi jemanje antibiotikov ali kontracepcijskih tablet ter prehrana z veliko sladkorja in rafiniranimi ogljikovimi hidrati.

Zdravljenje Candide z bioresonanco in dieto

Poleg terapij z bioresonanco se mora pacient spopasti tudi z dieto, ki mora trajati najman 14 dni.

Med dieto so prepovedani vsi sladkorji, med, sveže in suho sadje, bela moka (kruh in pecivo), potrebno se je izogibati vsem živilom, ki vsebujejo kvasovke kot npr. pivski kvas, ki se uporablja kot dopolnilo k prehrani in predvsem alkohol, ki povzroča vrenje.

Terapija z bioresonanco v večini primerov pomaga odpraviti kandido v 2-3 tednih. Ob terapiranju pa svetujemo tudi uporabo probiotikov v kapsulah in bazične kopeli. Na začetku terapiranja candide, dobi pacient natančna navodila glede priporočene diete!

Pomembno je, da hrana vsebuje veliko balastnih snovi, kot je zelena zelenjava, izdelki iz soje, jogurti, siri, kislo mleko, jajca, kislo zelje, ribe, perutninsko meso, oljčno olje in kokosova maščobo, katera vsebuje larinsko kaprijsko kislino, ter tako deluje direktno proti glivicam.

Strogo prepovedano je svinjsko meso, saj zavira delovanje limfnega sistema, obsežnega drenažnega sistema, ki iz medceličnega prostora odvaja vodo in odpadne produkte presnove ter s tem onemogoča čiščenja organizma.Dušica Košir s.p.

  • dipl. med. sestra
  • bioresonančni terapevt

Facebook

obščite moj facebook profil

povezava

Kontakt

Potrebujete nasvet, imate vprašanje ali pa se želite naročiti na pregled? Ne odlašajte, stopite v stik z mano:

Naslov ordinacije

Prostor za terapijo in posvet se nahaja blizu izvoza iz obvoznice na Viču. Blizu je tudi končna postaja avtobsa št. 6 - Dolgi most.

  • Cesta v Zgornji log 32
  • 1000 Ljubljana

  • zemljevid