Alergene snovi kot jih večinoma poznamo so npr. prah, pelodi cvetlic, zdravila, specifična hrana, čistila, kovine... V zadnjem času pa je pogosto razlog alergijskih reakcij tudi stres, preobremenjenost in kronična utrujenost.

Alergija

Zdravite vzrok in ne posledico!

Alergija je nenormalna, preveč burna reakcija imunskega sistema na neko snov - alergen, pri kateri je prišlo do senzibilizacije, kar pomeni, da je telo neko snov spoznalo kot tujo, proti njej razvilo posebej občutljive obrambne limfocite in da se ji bo ob vnovičnem srečanju verjetno uprlo z alergijskim procesom. Ko posameznik prvič pride v stik z alergenom, si ga telo zapomni, ob drugih in vseh naslednjih stikih z alergeni pa pride do alergične reakcije.

Najpogostejše alergije, ki jih srečujemo so:

 • na hišni prah;
 • na živalsko dlako;
 • na cvetni prah;
 • na pike žuželk;
 • na živila kot so npr. mleko, pšenica, sladkor, jajca , sadje;
 • na konzervanse, umetna barvila, dodatke v hrani;
 • vse več tudi na zdravila.

Bioresonančna terapija

Pri vsakem testiranju z napravo Bicom, pregledamo najprej splošno stanje pacienta. To lahko izvajamo s pomočjo elektroakupunkture, kjer se preko palcev rok in nog preveri pretočnost posameznikove energije ali s pomočjo biotenzorja (še posebej pri otrocih) in kineziološkega testa tako, da informacije alergenov prek naprave projeciramo na pacienta in spremljamo njegov odziv.

Poznano je, da telesne celice sprejemajo in pošiljajo elektromagnetna nihanja in s pomočjo resonace vedo, katera nihanja so namenjena prav njej.

Zdrava nihanja vračamo v telo nekoliko okrepljena, medtem ko bolezenska nihanja obrnemo v zrcalno sliko in jih taka pošljamo v telo.

Tako krepimo zdrave procese v telesu, bolezenska nihanja pa počasi izničujemo in s tem tudi simptome bolezni.

Po statističnih rezultatih je zdravljenje alergij z bioresonanco v več kot 80 odstotkih uspešno! Pozitiven cilj bioresonačnega zdravljenja alergij je, da odpravimo moteno krmiljenje imunskega sistema in vzpostavimo učinkovit obrambni sistem.

Imunski sistem s svojimi mehanizmi brani telo pred mikrobi s protitelesi - limfociti in drugimi imunskimi celicami.

Za proizvodnjo obrambnih celic pa so zelo pomembna naslednja tkiva in organi: kostni mozeg, jetra, vranica, žleza ščitnica, limfno tkivo kot so žrelnica, slepič in limfni vozli. Ti so še posebej pomembni v črevesju, saj predstavljajo 70 odstotkov celotnega človekovega limfnega sistema. Zato je dobro delovanje limfnega sistema v črevesju zelo pomemben dejavnik za uspešno zdravljenje alergij.

Pri alergijah z bioresonančno terapijo dosežemo zmanjšanje bolezenskega zavračanja organizma na snovi, s katerimi se srečujemo prek hrane ali v okolju. Ko ugotovimo alergijo na določeno sestavino, naredimo terapijo, ki zmanjša prekomerni odziv in pacient lahko ponovno zaužije ali pride v stik s snovjo, na katero je bil pred tem alergičen.

Terapija se uporablja kot podpora zdravstvenih postopkov uradne medicine in v mnogih primerih povečuje njihovo uspešnost oz. pospeši sam proces zdravljenja in hitrega okrevanja. Prav tako lahko pospešimo izločanje toksinov ali uničenje prekomerno prisotnost virusov ali bakterij.

Stres in prisotni alergeni

Raziskave so pokazale, da se je telo na alergene močneje odzvalo, kadar je bil testiranec pod stresom. In tudi tukaj terapija z bioresonanco učinkovito deluje.

Najprej je potrebno odpraviti znake, ki se pojavljajo zaradi stresa: hormonske motnje, motnje presnove in izločanja strupov iz telesa, oslabelo delovanje limfe, moteno delovanje žlez z notranjim izločanjem in neravnovesja kemične snovi v možganih (serotonina).

Bioresonanca nam pomaga odkrivati in ponovno vzpostaviti ravnovesje v celicah telesa na način, da simptomi stresa oslabijo, kar krepi imunski sistem ter vrača psiho-fizično dobro počutje in zdravje.

Pomembna pa je tudi sprememba pri izbiri hrane, pijače, več športnih aktivnosti in sprememba v odnosu do našega živlenja – naučimo se živeti brez stresa oz. naučimo se ga obvladovati!Dušica Košir s.p.

 • dipl. med. sestra
 • bioresonančni terapevt

Facebook

obščite moj facebook profil

povezava

Kontakt

Potrebujete nasvet, imate vprašanje ali pa se želite naročiti na pregled? Ne odlašajte, stopite v stik z mano:

Naslov ordinacije

Prostor za terapijo in posvet se nahaja blizu izvoza iz obvoznice na Viču. Blizu je tudi končna postaja avtobsa št. 6 - Dolgi most.

 • Cesta v Zgornji log 32
 • 1000 Ljubljana

 • zemljevid